Duyuru | GÜLNAR’DA ŞEHİDİMİZİ VATAN TOPRAĞINA EMANET ETTİK.

Şırnak´ın Küpeli Dağı operasyonu sırasında, hain pkk´lı terör örgütü'nün önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can´ın naşı Gülnar'da toprağa verildi.

Şehit Piyade Er Hacı Mustafa Can’ın cenaze törenine  Mersin Valisi Ali İhsan Su, İskenderun 39´uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, askerler, şehidin ailesi, yakınları ile binlerce kişi katıldı.

Şırnak´tan havayolu ile getirilen şehit askerin cenazesi, ilk olarak Gülnar ilçesine bağlı İshaklar Mahallesi´ndeki baba evine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Merkez Ulu Camii önünde tören düzenlendi. Buradaki törene Vali Ali İhsan Su, İskenderun 39´uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, askerler, şehidin ailesi, yakınları ile binlerce kişi katıldı.

´Şehitler ölmez, vatan bölünmez, ´Kahrolsun PKK´ sloganlarının atılarak, sık sık tekbir getirilen törende şehit Can´ın babası Mustafa ve anne Eşe Can, yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Şehit askerin ablası ve kardeşi de tören boyunca gözyaşı döktü.

Mersin Müftüsü Dursun Ali Coşkun´un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu. Şehit asker Hacı Mustafa Can´ın cenazesi, İshaklar Mahalle Mezarlığı´nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, yürüyen insanlar, kalabalık, ağaç ve açık havaGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 15 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 7 kişi, açık havaGörüntünün olası içeriği: 10 kişiGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, kalabalık ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar, çocuk ve açık havaGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, dağ ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık, gökyüzü, ağaç ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 16 kişi, oturan insanlar ve açık hava