Haber | 35 BİN MİSAFİR AĞIRLADIK

Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı bu yıl rekor kırdı. CNR Pozitif Fuarcılığın organizasyonunda 25 Ekim Çarşamba günü Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden başlama alan fuarı 4 gün boyunca 35 bin ziyaretçi gezdi. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı, özellikle gerçekleşen sosyal kültürel ve eğitsel etkinliklerle de görülmeye değerdi. Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur İlçe Tarım Müdürlüğü, Anamur Ziraat Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği, Anamur Tarım Kredi Kooperatifi işbirliği ile yapılan Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı, ilk gününden 4. Güne kadar oldukça hareketli gerçekleşti.  Fuarı, 4.günün sonunda toplam yaklaşık 35 bin kişi fuarı ziyaret etti. Profesör Doktor Canan Karatay´ın katılımı, Belediye´nin 4 bin zeytin fidesi ve tarım alanlarında kullanılan 10 bin eldiven dağıtımı Fuar gezisinde etkili oldu. Fuarın  4.gününde zeytin fidesi dağıtımı devam etti. Muz hevengi yarışması, 29 Ekim Kompozisyon ve Resim Yarışması yapıldı. Gün içerisinde uzak köylerden gelen öğrenciler ve vatandaşlar 4. Tarım ve Gıda Fuarını ziyaret etti.

Fuarın Vazgeçilmez Muz Hevengi ve Muz Güzeli Yarışması

Muz-Bir tarafından fuar etkinlik salonunda Muz Hevengi yarışması gerçekleşti. 7 üretici´nin katıldığı yarışma da Birinci Hüseyin Uysal, ikinci Mustafa Haber, üçüncü Türkay Ergün oldu. Etkinliğin Sponsoru Çıvgın Boya Firması Sahibi Ceyhan Çıvgın dereceye girenlere ödüllerini taktim etti. İlk üç´e giren muz hevenkleri açık arttırma ile satılarak gelirleri Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı´na bağışlandı. Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel yarışmaya katılanlar üreticilere teşekkür ederken gelecek seneye Muz Hevengi yarışmasını daha da büyüteceklerini dile getirdi.

Muz Güzeli de Belli Oldu

Bu yıl Muz Güzeli Anamur dışından seçildi. 15 güzelin katıldığı yarışmaya Aksaray´dan katılan 25 yaşındaki Pınar Ateş birinci gelerek tam altınını Belediye Başkanı Mehmet  Türe´nin elinden aldı.  Yarışmada 9 numarada 2. Gelen Kübra Oluk Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürelin elinden yarım altın alırken,  7 numarada yarışan ve 3. Gelen Fatma Kocatürk Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit´in elinden çeyrek altın altı.

Zeytin Fidesi Dağıtıldı

Anamur Belediyesi tarafından 4 gün boyunca 4 bin adet Gemlik zeytin fidesi dağıtıldı. fideler fuar salonunda üreticilere ücretsiz olarak verildi. Üreticiler zeytin fidelerini tarlalarına ve bahçelerine ekerek ileride ürün almayı beklediklerini dile getirirken Anamur Belediyesi Başkanı Mehmet Türe´ye teşekkür ettiler.

29 Ekim Konulu Resim Ve Kompozisyon Yarışması

Tarım ve Gıda Fuarı etkinlikleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 29 Ekim konulu resim ve kompozisyon yarışması gerçekleşti. Saat 14.00´da fuar etkinlik salonunda dereceye giren minikler ödüllerini aldı. Ödül töreni sonrası sahnede İzmir marşı söylendi.

Ejder Meyvesi (Pitaya) Muza Alternatif mi?

Üretici Mehmet Tanrıverdi ve Ziraat Mühendisi Melih Eriş tarafından Pitaya-Ejder Meyvesi Üzerine Bilgilendirme ve Söyleşisi gerçekleşti. Söyleşide Ejder Meyvesinin Muz’un alternatif olduğu ve dış ülkelerden çok fazla talep gördüğü konuşulurken Eriş meyvenin faydaları ve üretimi hakkında bilgi verildi. Söyleşinin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve Anamur Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör Üretici Mehmet Tanrıverdi ve Ziraat Mühendisi Melih Eriş plaket taktim etti. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe fuarda stantları gezerek katılımcılara ve vatandaşlarla sohbet etti.  Tarım ve Gıda Fuarı sonunda stant açarak katılan firma temsilcilerine, Belediye Başkanı Mehmet Türe imzalı katılım belgesi takdim edildi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve ayakkabılar

/resimler/2017-10/28/1736542198107.jpgGörüntünün olası içeriği: 9 kişi, yemek yiyen insanlar, ayakta duran insanlar, yiyecek ve açık havaGörüntünün olası içeriği: 12 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlarGörüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlarGörüntünün olası içeriği: 3 kişi, yiyecekGörüntünün olası içeriği: 33 kişi, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar