Haber | Anamur Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’te

Anamur Belediyespor Meskispor ile oynadığı Baraj maçını penaltılarda 4-2 kazanarak Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.

2016-2017 sezonu Süper Amatör Lig’ini Şampiyon tamamlayan Anamur Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak için oynadığı Play-of  mücadelesini 2. Sırada tamamlayarak Meskispor ile baraj maçı oynamaya hak kazanmıştı. Anamur Belediyespor 30 Mayıs 2017 Pazar günü Mersin Arena Stadyumunda Meskispor ile oynadığı baraj maçında Meskispor 64. Dakikada Yunus Emre Kocahan’ın attığı gol ile 1-0 öne geçerken 80.dakikada Anamur Belediyespor Mustafa Tan’ın golüyle skoru 1-1’e getirdi. 90 dakika boyunca yüksek tempo ile oynanılan maç berabere biterek uzatmalara kalırken uzatmalarda da gol atılmayınca maç penaltılara kaldı. Penaltılarda Anamur Belediyespor 4-2 kazanarak Bölgesel Amatör Ligi’ne yükseldi.

Maçı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Belediyespor Kulüp Başkan Yardımcısı Ahmet Türe, Anamur Belediyespor Yönetimi, Meskispor Yönetimi, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara, Yörükler Gurubu, Anamur Belediyespor ve Meskispor taraftarları izledi.

Maç başlamadan önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe her iki takımın kaptanlarına çiçek vererek başarılar diledi.

Maç sonunda taraftarlar, futbolcular ve teknik heyetle şampiyonluğu kutlayan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, 1 sezon aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Lig'e yükselmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Her iki takımında kardeş kulüp olduğunu kaydeden Başkan Türe, sahada canla, başla mücadele eden her iki takımın oyuncularını da kutladı. Futbolcuların çok iyi mücadele ettiğini kaydeden Türe, Anamur Belediyespor'un ait olduğu lige yükseldiğini vurgulayarak, "İki kardeş kulübün mücadelesini izledik. Her iki takımın oyuncuları da çok iyi bir mücadele sergilediler. Seyir zevki güzel bir maç oldu. Fair play ölçütlerinde bir maç çıkardıkları için tüm oyuncuları kutluyorum. Sporda yenmekte vardır, yenilmekte. Geçtiğimiz sezon Toroslar Belediyespor bizi yenmiş ve bir üst lige yükselmişti. Bu sezonda biz kazandık ve BAL'a yükseldik. Anamur Belediyespor artık ait olduğu ligde mücadele edecek. Bu başarıyı bizleri her zaman destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyoruz" dedi.

Bugün saat 19.00’da Anamur Belediyespor Bal’e çıkış kutlaması Anamur Belediye Hizmet Binası önünden konvoy ile başlayıp Yeni Cumhuriyet Meydanında devam edecek.

Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2017