Haber | FUAR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bu yıl 4.sü gerçekleştirilen ve 35 bin ziyaretçinin izlediği Anamur Tarım ve Gıda Fuarı, Belediye Başkanı Mehmet Türe başkanlığındaki  Fuar  Komitesi tarafından masaya yatırıldı. Anamur Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına, Anamur Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan ile birlikte basın ve bazı firma temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, öncelikle komite heyeti başta olmak üzere fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti ve söz konusu Anamur olduğu zaman, bu fuar olur, il olma konusu olur, su olur kanalizasyon olur  hep birlikte hareket edilmesi gerekir. Birlikten başarı doğar bunu bu fuarda gördük.” Diyerek Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarının başarılı olduğunu söyledi. Fuarın bütün yönleri ile ele alındığı toplantıda Profesör Doktor Canan Karatay´ın uyarı ve önerilerine uyulması da benimsendi ve katılımcı firmalara, ürünlerine göre gruplandırarak stant verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Toplantıda tek tek söz alan konuşmacılar, Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarının artı ve eksi yöndeki görüş ve önerilerini dile getirdiler. Özellikle davetiye ve tanıtım yönünden geç kalındığı belirtilen toplantıda 5. Tarım ve Gıda Fuarı için şimdiden çalışmaların başlatılması benimsendi. 18-22 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Fuar için Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil yukarıdan aşağıya çok daha önceden davetiyelerin yapılması gerektiği vurgulandı. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur Limanının tamamlanmasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin, Anamur´u ticari bir üs olarak kullanabileceğine dikkat çekerek bundan sonra KKTC ile bu fuarı dönüşümlü olarak gerçekleştirebileceklerini söyledi. Torunoğlu, bir an önce CNR Holding ile 5. Tarım ve Gıda Fuarı için çalışmalara başlanılması gerektiğini vurguladı. Anamur Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu, gıda ürünlerinin fuar alanında açıktan satılmasının yasaklanmasını önerdi. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör de katılımın arttırılması için çevre ilçelere programlı bir şekilde otobüs kaldırılması gerektiğini vurguladı. Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel Muz hevengi yarışmasında en az yüz üreticinin katılması için teşvik ödülünün birinciye bir otomobil verilmesi yönünde neredeyse söz verdi. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş Fuarda hedef kitle olan üreticiye yeterince ulaşılmadığının altını çizdi. Tarımı gelişmeyen hiçbir ülkenin sanayi kalkınmayı da gerçekleştiremeyeceğini kaydeden Gümüş, toplantıda sürekli teşekkür edilmesine de tepki gösterdi. Toplantıda söz alan Ziraat Mühendisi Kamil Körhasanoğulları, fuarda öncelikle katılımcı firmaların memnuniyetinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Körhasanoğulları firmaların memnun olmaması durumunda bu tür fuarların zaman içerisinde pasifleşeceğine dikkat çekti. Özellikle uluslararası statüye kavuşan Anamur Tarım ve Gıda Fuarının isminin de Uluslararası olması gerektiğinin altı çizilen toplantıda, son sözü alan Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan Gerek Kamil Körhasanoğlu´nun kitap gelirini bağışlaması ve gerekse Profesör Doktor Canan Kartay´ın kitap gelirinden alınan bağışla vakfa 8 bin TL katkı sağlandığını söyledi.