Haber | Karakucak Er Meydanı 4. Kez Abanozda Kuruldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi´nin 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla 7 farklı ilçede düzenleyeceği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Anamur´un Abanoz Yaylası´nda pehlivanların er meydanına çıkması ile başladı.  Türkiye genelinden 13 farklı boyda 220 güreşçinin mücadele ettiği.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri´ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz´ın, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı,  meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  Mersin´de pek çok etkinlik gerçekleştirerek, ata sporlarını gelecek nesillere aktarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Kocamaz, “Belediyelerin asli görevleri, görev yaptıkları alanda vatandaşların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek, onların hayatını kolaylaştırmak ve eksik kalan hizmetleri vatandaşların ayağına götürmektir.” Dedi.  Kocamaz,  Mersin´de yalnızca fiziki hizmetleri değil, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri de gerçekleştirerek, vatandaşları hizmete doyurmak istediklerini sözlerine ekledi.  MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı´na ve eski Güreş Federasyonu başkanı atandı.  İnşallah Türk güreşine ve güreşçisine gerekli destek sağlanır.” Dedi.  Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz´a Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Ertuğrul Ayhan tarafından çiçek verildi.

Vatandaşların nefeslerini tutarak izlediği güreşlerde, pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken, cazgırlar pehlivanları ve alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Mücadeleler sonunda 96+ başpehlivanlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı birinci, Erzurumlu Başpehlivan Kenan Gör ikinci olurken, Taki Taşdemir ve Selim Ercan ise üçüncülüğü paylaştı. düzenleyeceği  4. Geleneksel Karakucak Güreşlerinin Abanoz kısmında birinci gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamazdan madalyalarını alan güreşçilere Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de birer altın takdim etti.  Gülnar´dan Toroslar´a kadar 6 ilçede daha gerçekleştirilecek olan 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri´nde, kazanan sporculara toplam 280 bin TL ödül verilecek. Pehlivanların kıyasıya mücadelelerini izleyen vatandaşlar, ödül töreninden sonra Doğa Yavuz Uydacı ve Yılmaz Taşoğlu´nun verdiği konserlerle Karakucak Güreşleri etkinliklerinin tadını çıkardı.

Etkinlikte son olarak sahne alan Mustafa Yıldızdoğan, sevilen şarkılarını seslendirerek, 30 Ağustos Zafer Haftası´na yakışır bir coşku ile vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Mustafa Yıldızdoğan´ın şarkılarını hep bir ağızdan seslendiren kalabalık, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mustafa Yıldızdoğan´a tezahüratlarla ve alkışlarla destek verdi.