Haber | KÜKÜR’DE YANGIN DEVAM EDİYOR

Ülkemizin her yerinden yangın haberleri gelirken Anamur’da da ciğerimiz yandı. Henüz tam anlamıyla söndürülememiş olan yangında yaklaşık 200 hektarlık alan yandı.

Hatay, Adana, Mersin, Antalya bölgelerinden itfaiye ekiplerinin de destekleri ile söndürme çabaları hala devam ediyor.

Yangın bölgesinden açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe  Sadece Anamur’a değil tüm ülkemize geçmiş olsun. Dedi. Başkan Mehmet Türe. “Alanya’da da devam eden büyük bir yangı var. Yine aynı şekilde  İzmir’de var. Sağ olsun Orman Genel Müdürlüğümüz, Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Anamur Belediyemiz, jandarmamız emniyetimiz, kaymakamlığımız bütün gücünü seferber etti. Tabi tek emir komuta da toplamak lazım orman genel müdürlüğümüzün emrine vermek gerekiyor ekiplerimizi. Daha öncede çıktı Anamur’ da yangınlar ve gece gündüz demeden çalışıldı ve söndürüldü. Şu anda da aynı durum da bütün gücümüzle alandayız, söndürme çalışmalarına devam ediyoruz. En az zayiatla atlatmaya çalışıyoruz.  Tahliye konusunda vatandaşlarımızın mağdur olması söz konusu tedbir amaçlı bazı köylerimiz boşaltıldı.”dedi.

Konu ile ilgili bilgi veren Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz; “ Yukarı Kükür Köyünde 1 Temmuz Cumartesi sabah saatlerinde yangın ihbarı aldık. 15 dakika içerisinde bölgeye intikal ettik, yalnız arazinin sarp engebeli olması, havanın rüzgarlı olması işlerimizi oldukça zorlaştırıyor. Yangına orman teşkilatı 5 helikopter, 2 uçak, 46 arazöz, 25 su tankı, 15 yangın müdahale aracı ile arazide söndürme çabalarımız devam ediyor. Bunun yanında yüzlerce personelimiz, köylülerimiz sahada söndürme çabalarına devam ediyor.   Yaklaşık 200 hektarlık alanımız maalesef yanmış durumda, bizi sevindiren durum ise herhangi bir can ve mal kaybımızın olmaması. Anamur Belediye Başkanımız Mehmet Türe makam aracı ile erzak alarak ilk günden yangın sahasına gelip bizlerden bilgi aldı. Orman genel müdürümüz İsmail Üzmez, direk müdahale etti. Orman Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Zeki Temur, Daire Başkanımız Mithat Ateş ile birlikte yangın mailene gelerek koordine sağladılar.” dedi.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, araba, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, bitki, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, bitki, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa