Haber | MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMA PROGRAMI İSKELE’DE SONA ERDİ

Anamur İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen, Anamur Belediyesinin destekleri ile düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İradeye Sahip Çıkma Programı iskele meydanında tutulan nöbetin ardından sona erdi.

Programa Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Belediye Başkan Yardımcıları, Anamur Emniyet Müdürü M. Ercan Yılmaz, Anamur İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Anamur İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar, Siyasi Parti temsilcileri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda 15 Temmuz şehitleri ile ilgili belgesel, Şehit Ömer Halis Demir’in özgeçmişi, hain darbe girişiminde yaşananlarla ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Program kapsamında Protokol İskele’de ki esnafları ziyaret ederek kolaylıklar diledi. Program gece 12’de sona erdi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe kanal 33’e verdiği röportajda 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ile andı. Başkan Türe konuşmasında hain darbe girişiminin ardından 1 yıl geçtiğini belirterek “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Mülki amirlerin başkanlığında, tüm siyasi partilerin katılımı ile ve belediyemizin desteği ile Şehitlerimizin ruhuna yakışır, asil Türk milletine yakışır bir anma programı gerçekleşiyor. Siyaset üstü hiçbir beklentiye girmeden birlik ve beraberlik içinde Tek Bayrak altında anma programımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi. Başkan Mehmet Türe Şehitlere ve Milli İradeye sahip çıktığı için Anamur halkına teşekkür ederek “Belediye olarak biz de buradayız maddi manevi tüm imkânlarımızı seferber ettik.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İradeye Sahip Çıkma Programında Anamur Belediyesi, Merkez Caminde 500 kişilik lahmacun dağıtımı, Yeni Cumhuriyet meydanında 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin bastırılması, Öğretmen evinde şehit ve gazi ailelerine verilen yemeğin karşılanması, 15 Temmuz gecesi meydanda 500 Türk Bayrağı’nın dağıtımı, su ve keşkek dağıtımı programlarda masa sandalye ve sinevizyon hizmetleri gibi görevleri üstlendi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İradeye Sahip Çıkma Programına katılan ve emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür etti.