Haber | Şehidimizi Son Yolcuğuna Uğurladık

Hakkari´nin Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üst bölgesine Kuzey Irak tarafından PKK´lı teröristlerce havan saldırısı sonucu şehit olan 28 yaşındaki sözleşmeli er Halil İbrahim Şık için son görev Anamur Otogar Camiinde yaklaşık 8 bin vatandaşın katılımı ile yerine getirildi.

8 bin vatandaşın katıldığı cenaze törenine Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, İYİ Parti İl Başkanı Dr. İbrahim Özel, İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut ve İYİ Parti Bozyazı İlçe Başkanı Süleyman Özaydın katıldı.

Antalya Gazipaşa Havaalanından Anamur Devlet Hastanesine getirilen Halil İbrahim Şık´ın naşı buradan Cuma namazı öncesi İskele Mahallesi Şafak Sitesi´ndeki evinde araç içerisinde ailesine yüzü gösterildi. Şehidin 5 Aylık kızı hiç bir şeyden habersiz dedesinin kucağında etrafında olanları anlamaya çalışıyordu.  Eşi Ece Şık´ın şehidinin Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ‘Seni Çok Seviyorum. Ne olur gitme, benden ayrılma diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun önce cemaate Cuma namazını kıldırdı sonra şehidin cenaze namazını kıldırdı. Şehidin Cenazesi Coşkun´un helallik istemesinin ardından Cenaze Nakil Aracına konularak Atatürk Bulvarını takiben Kalınören Mahallesi mezarlığında defnedildi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Kanal 33’e verdiği röportajda Türk Milletinin, ilimizin, ilçemize başsağlığı dileyerek “Biz İlçe olarak hain terör örgütüne 15. Şehidimizi verdik. Ben buradan 20 yıllık bir asker ve bir Yörük kentinin Belediye Başkanı olarak terör örgütlerine sesleniyorum  Biz terörden korkmuyoruz. Şehitlerimiz  olmasın, ama şehit olacağız diye de biz korkmuyoruz.  Bu ülkeyi bölmeye kalkarsanız karşınızda Atatürk gençliğini bulursunuz.  Şu anda  sadece Anamur da değil ülkemizin her köşesinde analar ağlıyor, çocuklarımız yetim kalıyor. Bu gün vatan toprağına verdiğimiz Şehidimiz Halil İbrahim Şık’ın daha 5 aylık bebeği var ve  şehidimiz bebeğini  sadece 1 kez görmüş. Bunlar duygusal şeyler ağlarız, sızlarız ama söz konusu vatansa  dimdik yürürüz. O yüzden şehidimizin eşine, ailesine  sesleniyorum dimdik yürüyün  çünkü siz şehit ailesisiniz. Siz artık Şehidimizin bize emanetisiniz. “ dedi.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar, şapka ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve kalabalık

Görüntünün olası içeriği: 18 kişi, kalabalık

Görüntünün olası içeriği: 31 kişi, kalabalık ve açık hava