Haber | Şehir Merkezinde Sıcak Asfalt Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarıklar Mahallesinde ve Cahit Aslan Caddesinde yapılan sıcak asfaltın ardından çalışmalar şehir merkezinde devam ediyor. Şehir Merkezinde Akdeniz Caddesi, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, Dr. Abdullah Çelik Caddesi, 29 Ekim Caddesi, sağlığa zararlı olan eski asbest borular sökülerek yerine HDPE borular döşendi. İçme suyu hatları yenileme çalışmasının ardından Akdeniz Caddesinde sıcak asfalt çalışmasına başlandı. Akdeniz Caddesinde sıcak asfalt çalışmasını inceleyen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe çalışan ekibe kolaylıklar diledi. Başkan Türe Anamur’un şehir merkezinde 4 kilometrelik ana içme suyu borularının değişerek bağlantılarının yenilendiğini ardından sıcak asfalt çalışmasının başlandığını Anamur’un doğusundan batısına ana arterlerden bir tanesinin sıcak asfalt ile bağlanacağını söyledi. Köylerde de çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Türe “Batı köylerimizde çalışmalar hemen hemen bitti, doğu köylerimizde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bittiği zaman Anamur’un köyleri ve şehir merkezinde çalışmalar yüzde seksen’i tamamlanacak.” dedi. Anamur’un hak ettiği 25 yıllık hizmetleri 2 yıla sığdırdık Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, MESKİ Genel Müdürlüğüne ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. MESKİ, Anamur’da şimdiye kadar Merkez Mahallelerinde 20 kilometre, uzak mahallelerde ve yaylalarda 60 kilometre toplamda 80 kilometre içme suyu hatları yenileme çalışması gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 120bin ton sıcak asfalt dökümü gerçekleşti.