Haber | YÖRESEL ÜRÜNLER VE HAMSİ ŞENLİĞİ HAREKETLİ GEÇİYOR

Anamur’da  “2. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şenliği  “ hareketli geçiyor. Anamur Belediyesi ve Sam Organizasyon İşbirliği ile ortaklaşa bu yıl 2. Si düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hamsi Şenliğinin ilk gününde 3 bin kişiye hamsi ekmek dağıtıldı.

Etkinliğin açılışının da yapıldığı il güne Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Başta Olmak üzere binlerce vatandaş katıldı.

.

Başkan Türe hamsi  Kazanının  Başına Geçti

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe hamsi ekmek dağıtımın açılışını bizzat kendi elleri ile yaptı. Eldivenini giyim hamsi kazanının başına geçen Başkan Türe önce hamsileri pişirdi, sonra ise kendi elleri vatandaşlara ikram etti. İkram sonrası açıklama yapan Başkan Türe” bu yıl 2.sini yaptığımız “ Yöresel Ürünler ve Hamsi Şenliği “ kapsamında buğun vatandaşlarımıza hamsi ikramında bulunduk. Ve seneye sözünü aldık 5 ton hamsi dağıtımı yapacağız. Biz Anamur Belediyesi olarak imkânlarımız el verdiğince halkımıza sosyal faaliyetlerden geri bırakmayacağız. Terör örgütlerinin yıldırma, korkutma eve kapatma çabalarına inat sosyal faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Stantlarda Kayseri Pastırması, Trabzon, Gümüşhane, Antep, Bursa, Artvin, Rize, Ankara yöresel ürünleri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerine özgü ürünler bulunuyor.

Şenlik hakkında bilgi veren Sam Fuar Yetkilisi organizasyon sorumlusu Sami  Subaşı  “10 Gün sürecek olan etkinliğin ilk  gününde 3 bin kişiye hamsi dağıtımı yapıldı.Son gününde yani 3aralık Pazar günü ise 5 bin kişiye hamsi dağıtılması planlanıyor. İlk günlerinde binlerce kişinin alışveriş yaptığı stantlardan hedef 10 günün sonunda 15 bin kişiye ulaşmak. Biz bu etkinlikte emeği geçen Başta Anamur Belediye Başkanımız Mehmet Türe olmak adına herkese teşekkür ederim. Amacımız yöresel kültürlerimizi unutturmamak ve Türkiye’mizin her köşesine ulaşmak. “ şeklinde konuştu.

2. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şenliği   3 Aralık Pazar Günü son bulacak.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, yemek yiyen insanlar, yiyecek ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: yiyecekGörüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, açık hava ve yiyecek